top of page

Hovedpine og ondt i nakken

Hovedpine og nakkesmerter er et stort problem for mange. Herunder kan du læse lidt om forskellige typer af hovedpine, hvad du selv kan gøre og hvordan vi kan hjælpe dig af med smerterne.

hovedpine behandling

Spændingshovedpine

Spændinger er en af de mest hyppige årsager til hovedpine. Faktisk har hver 3. spændingshovedpine flere gange om måneden. Spændingerne sidder oftest i nakken, hvilket kan give nedsat bevægelighed af nakkens hvirvler og følelsen af hold i nakken. Det er også derfor, at nakkespændinger, hovedpine og stivhed i nakken ofte forekommer samtidig. Her kan massage være en hurtig og effektiv vej til at fjerne hovedpinen, da man påvirker selve spændingerne i musklerne.

En mere langsigtet løsning på hovedpinen er, at finde årsagen til at spændingerne forekommer. For spændingerne er kun en symptom på, at der er andet i kroppen, der ikke fungerer korrekt. Finder man denne årsag og får gjort noget ved den, vil behandling af nakken og spændinger være mere effektiv og langtidsholdbar. 

Disse årsager til spændinger kan findes mange steder i kroppen. Ofte ser vi at spændingerne kommer fra låsninger mellem nakkehvirvlerne, hvor musklerne spænder op, for at beskytte leddene. Disse låsninger kan også sidde mellem skulderbladene og påvirke muskler, der går fra ryggen og op til nakken, og derved give spændinger i nakken. Det er heller ikke sjældent, at vi ser problemerne sidde endnu længere nede og at spændingerne er en reaktion på at man bruger sin krop forkert og kompenserer i sin holdning. Problemer med fodsvangen kan for ekstempel godt være sådan en årsag til spændingshovedpine. 

Har du jævnligt spændingshovedpine, kan det derfor godt være en god ide at blive tjekket af en fysioterapeut eller osteopat. Du kan læse mere om fysioterapi og osteopati her. Hos Odense Fys tilbyder vi undersøgelse og behandling udført af autoriseret fysioterapeut og osteopat studerende. Alle vores osteopat studerende er autoriserede fysioterapeuter med flere års klinik erfaring. 

Vi behandler ofte

Ondt i nakken
Hovedpine i panden
Spændingshovedpine
Migræne

Migræne

Migræne forekommer i flere forskellige former, og har meget forskellige årsager. Fælles for alle typer er, at de medfører en meget voldsom hovedpine, der kan være grænsende til invaliderende. Der ses forbindelse til menstruationscyclus, hvorfor man ofte ser flere kvinder end mænd, der lider af migræne. Migræne kan både være med og uden aura, altså syns-, føle- og taleforstyrrelser. 

Kan man gøre noget ved migræne?

De udløsende årsager kendes ikke, men kan være alt fra blodkars sammentrækning i hjernen til stress og slag mod hovedet. Fælles for alle migræner er, at de forværres af problemer i nakken. Det værende låsninger i nakken eller nedsat bevægelighed af nakkehvirvler og spændinger i nakkens muskler. 

Mange får diagnosen migræne, uden at der er tale om migræne i medicinsk forstand. Vi oplever ofte, at når vi får styr på problemerne i nakken og resten af bevægeapparatet, forsvinder migræneanfaldene eller mindskes i væsentlig grad. Kontakt os, og vi vil hjælpe med at finde ud af, om vi kan gøre noget for din migræne.

TAC, Horton og
Trigeminale autonome hovedpiner

Horton, TAC og andre trigeminale autonome hovedpiner er heldigvis sjældne. Lider man af en af disse, er lægen den sundhedsfaglige person, man tager kontakt til. Helt automatisk. Disse typer af hovedpine er nemlig så kraftige og voldsomme, at de også bliver kaldt "selvmordshovedpine". Det er som oftest mænd, der angribes af disse former for hovedpine. Kun en ud af 5 er kvinde. Vi kan som fysioterapeuter ikke behandle et sådan anfald. Men vi kan lindre de symptomer og gener der måtte komme i 

bottom of page