top of page

Kranio sakral terapi

Unavngivet (Præsentation (169)).png

Hvad er kranio sakral terapi?

Kranio sakral terapien bliv i sin tid opdaget af osteopater og indgår derfor som et osteopatisk redskab. Behandlingsmetoden er dog så effektiv, at den i dag flere steder bliver brugt som en selvstændig behandlingsform. Hos Odense Fys bruger vores osteopatstuderende kranio sakral terapien til problemstillinger, hvor dette vurderes at kunne hjælpe patienten bedst. 

Kranio sakral terapi er et blidt og effektivt redskab i behandlingen af problemstillinger, der relaterer sig til nervesystemet. Særligt hjernerystelse, migræne og stress responderer rigtig godt på kranio sakral terapi. 

Hvordan fungerer kranio sakral terapi?

Normalt betragter vi kraniet som en hård, fast skal, der ikke kan bevæge sig. Det er også sandt, når den er taget ud af kroppen og er tørt. Men når den er inde i kroppen og fuld af blod og væske, er knoglerne mere eftergivelige og særligt leddene mellem kranieknoglerne, de såkaldte suturer, er let eftergivelige. Et slag mod hovedet kan derfor påvirke denne bevægelighed og ændre let på trykket inde i kraniet. Da nervevæv, og derfor også hjernen, er meget følsom overfor tryk, kan selv små trykændringer skabe store forstyrrelser i hjernens og nervesystemets funktion. 

Men kranio sakral terapi kan vi ændre på trykforholdene omkring hjernen og derved påvirke funktion i hele kroppen. 

Hos Odense Fys kan kranio sakral terapi blive brugt i kombination med andre osteopatiske teknikker, hvor vi vurderer at det vil være til størst gavn for dig som patient. Vi vil altid vurdere valg af teknikker ud fra netop dine behov og problemstillinger. 

Cranial1.png
bottom of page