top of page

Osteopati

Osteopati-behandling.jpg

Hvad er osteopati?

Osteopati er det, mange patienter ville ønske fysioterapi var. Og hvad mener vi lige med det? Det vi ofte hører er, at patienter gerne vil have, at der bliver taget fat i problemet. At behandleren har hænderne på, og at der er sker noget, når man har været til behandling. Fysioterapien som fag har over de seneste 15 år bevæget sig mere i retning af træning og øvelser. Derfor oplever mange patienter, at de ikke modtager den behandling, de føler behov for, når de går til fysioterapeut. Osteopatien derimod er det, man kalder en manuel behandlingsform. Altså en behandling, hvor terapeuten har hænder på.

Og så er det en behandlingsform, der bare virker. 

Er du i tvivl om osteopati er noget for dig?

Få en gratis osteopatisk screening ved vores osteopat D.O. studerende

Karen Louise Elmelund eller Kevin Jakobsen. 

Osteopati er effektivt

Og hvorfor virker osteopati så effektivt? Det gør den, fordi man inden for osteopatien ser kroppen som en helhed. Hvordan problemer et sted i kroppen kan give følger andre steder. Og disse følger kan igen give reaktioner og symptomer et helt tredje sted. Vi arbejder både med muskler og led, men også med nervesystemet, de indre organer og bindevævet. Du kan derfor opleve behandlingsmetoder, der adskiller sig fra anden behandling du tidligere har mødt. Det er for eksempel ikke atypisk, at vi gerne vil undersøge og behandle din mave.  

Fordi man inden for osteopatien arbejder med det udløsende problem og ikke bare hvor symptomerme er, kan osteopati for nogen virke som en alternativ behandlingsform. Men det er den ikke. Den er baseret på sundhedsvidenskabelige fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi, præcis som fysioterapi og kiropraktik.

fysioterapi_edited_edited_edited.jpg

Autoriseret sundhedsprofession

osteopati og hovedpine_edited.jpg

Osteopatien blev autoriseret som en sundhedsfaglig profession af Sundhedsstyrelsen i 2018. Men selv om osteopater først opnåede autorisation for få år siden, er osteopatien ikke en ny behandlingsmetode. Faktisk er den over 130 år gammel og dermed ældre end kiropraktikken. Vi er bare kommet lidt sent i gang her i Danmark. Tager man til gengæld til Tyskland, Belgien eller Frankrig, er det en osteopat man tager til, når man har ondt.

Vores fysioterapeut, Karen Louise Elmelund, er i gang med at uddanne sig til osteopat på den engelske skole

European School of Osteopathy og har arbejdet ud fra osteopatiske principper i sin fysioterapeutiske praksis i mere end 10 år. 

Hvem er osteopati til?

Fordi man går efter det udløsende problem, og ikke bare behandler symptomer, er osteopati en meget effektiv behandlingsmetode til alle med smerter. Særligt er det patienter, der har smerter mange steder i kroppen og meget forskelligartede symptomer, der kan have glæde af denne behandlingsform. Ligeledes er patienter, hvor man ikke tidligere har kunnet finde årsagen til patientens smerter og problemer, oplagte af behandle osteopatisk. 

osteopati og mavesmerter.jpg

Osteopatisk undersøgelse

Hvad kan man så forvente, når man kommer til første konsultation? Fordi vi betragter kroppen som en helhed, vil vi undersøge hele kroppen og ikke bare det område, hvor du har ondt. Du vil derfor til første konsultation blive bedt om at afklæde dig både bluse og bukser, selv om du måske "bare" kommer med en tennisalbue eller hovedpine og nakkesmerter. Det kan nemlig være, at den udløsende faktor i virkeligheden er et skævt bækken, der giver et dårligt fundament for rygsøjlen og dermed for resten af kroppen. 

Osteopati er til dig, der ønsker den bedste og mest effektive behandling.

Fysioterapi eller osteopati?

For at blive osteopat kræver det, at man i forvejen er autoriseret fysioterapeut. Dertil læser man en 4 årig uddannelse, der bygger videre på fysioterapien. Vil du være sikker på den mest grundige og effektive behandling, skal du vælge osteopatien frem for fysioterapien. Du bør til gengæld vælge fysioterapien, hvis du f.eks. skal i gang med GLA:D træning for slidgigt eller have genoptrænet et knæ efter en operation.

Er du i tvivl om, hvad der er bedst for dig, kan du bestille en gratis osteopatisk screening, og vi finder sammen ud af, hvad der hjælper dig bedst muligt. Læs mere om denne herunder.

Gratis osteopatisk screening

Er du i tvivl, om det er fysioterapi eller osteopati, der er bedst til dig, kan du booke en gratis osteopatisk screening. Denne screening indbefatter ikke behandling.

Du vil blive undersøgt af Karen Louise, der er ostepat D.O stud. og autoriseret fysioterapeut B.Sc. med mere end 15 års klinikerfaring. Hun har arbejdet fysioterapeutisk ud fra osteopatiske principper i mere end 10 år og vil hjælpe dig med at finde den bedste løsning på lige netop dit problem. 

Finder du i løbet af den gratis screening ud at, at du ønsker behandling, bestiller vi en efterfølgende tid til dig. Tillader tiden behandling i forbindelse med screeningen, betales normal takst.

Gratis screening
bottom of page